Winkelwagen

✔ info@dekokendwatersite.nl - WhatsApp - Telefoon: 026 8080 683

✔ Gratis Verzending & Gratis retour!

jongen-fornuis-kokend-water

Kokend water over je hand gekregen?

Ieder jaar opnieuw krijgen veel mensen te maken met brandwonden. Het merendeel van de brandwonden ontstaan in de keuken. Dat is helemaal niet zo vreemd. Tijdens het koken zal je namelijk te maken krijgen met heel wat producten of toestellen die bijzonder warm zijn. Denk eens aan de waterkoker. De waterkoker is een zeer veel gebruikt toestel wat bij veel huishoudens op het aanrecht staat en zorgt ervoor dat je in een mum van tijd over kokend water beschikt, maar veel mensen houden geen rekening met de risico’s die het gebruik van zo’n toestel met zich meebrengt. Ook weleens in moment van onachtzaamheid gehad en tegen de waterkoker gestoten en heb je kokend water over je hand gekregen? In dat geval kunnen onderstaande tips je helpen om de bestaande verwondingen te verzorgen en nieuwe tegen te gaan.

Eerst water, de rest komt later

De belangrijkste regel bij het verbranden van de huid is; “eerste water, de rest komt later”. Dit is een regel die je altijd goed in het achterhoofd dient te houden. Wanneer je bijvoorbeeld kokend water in de keuken over je heen hebt gekregen doe je er goed aan om het verbrande lichaamsdeel meteen onder koud water te houden. Is er een groot gedeelte van je lichaam verbrand, dan kan het wellicht verstandig zijn om een koude douche te nemen. De kans bestaat dat je te maken krijgt met vervelende blaren op het lichaam waar de verbrande plekken zijn terug te vinden. In dit geval dien je (hoe moeilijk het ook mag zijn) de blaren gewoon met rust te laten en zeker niet open te prikken!

Raak de verbrande huid niet aan!

Een zeer belangrijk aandachtspunt is dat je de verbrande huid nooit mag aanraken. Het aanraken van de verbrande huid is niet alleen erg pijnlijk, bovendien kan er op deze manier ook een infectie ontstaan die in het ergste geval kan leiden tot derdegraads huidverlies. Indien er sprake is van een ernstige verbranding van het lichaam is het altijd aan te raden om de persoon in kwestie naar het ziekenhuis te brengen. Daar weten ze perfect hoe de verwondingen te behandelen zonder dat er een risico op infectie bestaat. Bovendien kunnen ze in het ziekenhuis pijnstillers geven die er voor zullen zorgen dat de verwondingen niet meer zo’n vervelende en blijvende pijn veroorzaken.

Vermijd het risico van een waterkoker!

Het spreekt voor zich dat je in de keuken op tal van verschillende manieren verwondingen kan oplopen door verbranding. Je kan bijvoorbeeld een te hete pan vastnemen of je kan per ongeluk je hand op het vuur leggen. Het merendeel van de brandwonden in de keuken worden echter opgelopen door mensen die gebruikmaken van een warmtekoker. Heb jij eveneens kokend water over je hand gekregen door gebruik te maken van een warmtekoker? In dat geval zal je niet alleen de bovenstaande tips in acht willen nemen, bovendien zal je er ook voor willen zorgen dat een dergelijke situatie zich niet opnieuw voor kan doen. In dit geval is het aan te raden om gebruik te maken van een kokend water kraan. Een dergelijke kraan is niet alleen zeer eenvoudig en veilig te gebruiken, bovendien zorgt ze er voor dat je nooit meer hoeft te wachten vooraleer je de beschikking hebt over kokend water. Zo sla je twee vliegen in één klap! 

Hier bij Dekokendwatersite.nl vind je een zeer compleet aanbod aan kokend water kranen van diverse topmerken zoals Quooker, Hotspot Titanium, Floww, Easy Comfort en natuurlijk niet te vergeten Grohe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis verzending in NL & BE

Alle bestellingen

Niet goed? Geld terug!

Gratis retour indien nodig

Garantie service

Wij nemen het werk uit handen

100% Beveiligde winkel

Betaal veilig online