Winkelwagen

✔ info@dekokendwatersite.nl - WhatsApp - Telefoon: 026 8080 683

✔ Gratis Verzending & Gratis retour!

Welke Kokend Water Kraan is de beste?

Sinds de uitvinding van Quooker zijn er veel kokend water kraan merken bijgekomen in Nederland. Het is geweldig om te zien hoe populair deze kranen zijn geworden! Niet alleen in nieuwbouwwoningen, maar ook in bestaande woningen komen ze steeds vaker voor. En dat is niet zonder reden, vinden wij.

Naast het gemak van direct kokend water uit de kraan, bespaart u in veel gevallen ook nog eens veel water en energie. Dit komt vooral doordat een kokend water kraan het water lokaal verwarmt met zeer goed geïsoleerde boilers, waardoor het warmteverlies minimaal is.

Welk merk het beste bij u past, hangt af van uw smaak, budget en de opties die u zoekt. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

sfeerbeeld-dekokendwatersite

Lokaal verwarmen bespaart energie

Lokaal verwarmen van water in uw huis kan inderdaad een aanzienlijke energiebesparing opleveren. Vaak is de CV-ketel ver verwijderd van de keukenkraan, waardoor het lang duurt voordat er warm water uit de kraan komt. Tijdens die wachttijd gaat er veel water en energie verloren. Dit kan efficiënter worden aangepakt met een combi-boiler.

Een combi-boiler verwarmt het water lokaal, onder de keukenkast, met behulp van een goed geïsoleerde boiler. Hierdoor hoeft het water niet eerst vanuit de CV-ketel naar de kraan te worden getransporteerd, wat tijd, water en energie bespaart. Met deze oplossing heeft u direct kokend water uit de kraan, zonder dat u eerst lang hoeft te wachten. Bovendien wordt het water lokaal verwarmd, waardoor er minder warmteverlies optreedt in vergelijking met een centrale CV-ketel.

Deze aanpak is logisch en effectief. Door het water lokaal te verwarmen, kunt u aanzienlijk besparen op uw energieverbruik en waterverbruik in huis. Het is een eenvoudige, maar doeltreffende manier om uw energierekening te verlagen en bij te dragen aan duurzaamheid.

Welke merken zijn er? 

Er zijn inmiddels veel merken te vinden in Nederland. We hebben een keuze gemaakt van merken die we voeren, en dat is een bewuste keuze geweest. Zo nemen we uitsluitend merken op ons ons assortiment die kwaliteit, garantie en een goede service bieden. 

De merken waar wij fan van zijn: 

quooker-goud-homepage

Boiler keuze, hoe dan? 

Het nadeel van veel merken is dat er tot op heden wel enige maar niet volledige eensgezindheid is met betrekking tot de boiler namen en de functies. Quooker trapte af met een drietal benamingen PRO3-VAQ, COMBI & COMBI+ welke voorheen nog weer andere benamingen hadden. 

We nemen u graag mee in de boiler keuzes die u moet maken. In principe zijn er drie makkelijke vragen: 

  1. Wilt u alleen kokend water of ook warm water?
  2. Indien ook warm water, heeft u een bestaande warm water leiding die u wilt gebruiken? 
  3. Wilt u ook gekoeld/bruisend water? 

 

Ik wil alleen Kokend Water, verder niets.

U komt dan uit bij de boilers die wat compacter van formaat zijn. Deze leveren alleen kokend water en worden vaak aangeduid als “Solo”, “Single” of bij Quooker “PRO3-VAQ” (don’t ask us why).

Hotspot Titanium: Single Boiler
Quooker: PRO3-VAQ
Franke: Solo S
Selsiuz: Titanium Single Boiler
Grohe Red: Duo Compact

Met deze boilers tapt u uitsluitend kokend water uit de kraan. Warm water dient dus uit uw eigen CV leiding te komen op uw tappunt. 

PRO3-quooker-reservoir

Ik zoek een combinatie van kokend- en warm water

Boilers die voorzien in zowel kokend- als warmwater worden vaak aangeduid als “Combi” boiler. Hierin zit bij een aantal merken onderscheid tussen. In de regel zijn alle boilers hetzelfde behalve dat ze wel of niet met een mengventiel worden geleverd. Dit mengventiel sluit u aan op uw bestaande warm water leiding. Heeft u alleen een koud waterleiding? Dan heeft u het mengventiel niet nodig.

Heerlijk gekoeld water

Het  moeilijkste gedeelte zit er alweer op. Nu alleen nog de vraag of u naast kokend water en wellicht warm water ook gekoeld water uit uw kraan wilt tappen. De boiler keuze die u hierboven heeft gemaakt is namelijk te combineren met een tweede reservoir welke zorgt voor heerlijk gekoeld en bruisend water. 

Met bruisend water maakt u in een oogwenk zelf lekkere frisdrank van bijvoorbeeld natuurlijke ingrediënten. Met een alsmaar heter wordende zomer kiezen steeds meer mensen voor het gemak van heerlijk gekoeld water uit de kraan. 

Indien u dus gekoeld water erbij wilt let er dan bij uw merkkeuze op dat de benamingen van hierboven in de titel zitten. 

koude-drankjes-quooker-cube
selsiuz-homepage

De keuze van de kraan

Gefeliciteerd met het bereiken van dit gedeelte van deze longread. U heeft namelijk de meest ingewikkelde materie al gehad (de keuze voor een boiler). Nu komt de keuze van de kraan welke vrij eenvoudig is: Kleur, Vorm & Flexibel ja/nee.

Zo zijn er bij ieder merk ronde modellen (Quooker Susion Round, Selsiuz Round etc.) en haakse / vierkante modellen. En een aantal merken hebben een kraan met een flexibele uittrekslang (de meest bekende is de Quooker Flex). 

Een ware keukentrend is daarnaast de zwarte kranen, deze zijn voorzien van een stijlvolle coating. 

 

Hebben we u geholpen?

Wij verzorgen graag met ons team uw nieuwe Kokend Water Kraan. Plaats uw bestelling in onze webshop of neem contact op met onze adviseurs voor de beste keuze voor uw keukensituatie.
Gratis verzending in NL & BE

Alle bestellingen

Niet goed? Geld terug!

Gratis retour indien nodig

Garantie service

Wij nemen het werk uit handen

100% Beveiligde winkel

Betaal veilig online