Winkelwagen

✔ info@dekokendwatersite.nl - 0570 768801

✔ Gratis Verzending & Gratis retour!

Welke Kokend Water Kraan is de beste? Onze gids in 2022 voor u.

Sinds de uitvinding van Quooker zijn er veel kokend water kraan merken bijgekomen in Nederland. De populariteit van deze kranen zijn enorm toegenomen. Niet alleen in nieuwbouwwoningen maar ook in bestaande woningen komt steeds vaker een kokend water kraan voor. En met een goede reden vinden wij. 

Naast het comfort van direct kokend water uit de kraan bespaart u in veel gevallen ook nog eens veel water en energie. Dit heeft met name te maken met het feit dat een kokend water kraan lokaal uw water verwarmt doormiddel van zeer goed geïsoleerde boilers met een minimaal warmteverlies. 

Welke merk voor u geschikt is hangt af van smaak, budget en de opties die u kiest. Wij praten u er in deze pagina doorheen. 

sfeerbeeld-dekokendwatersite

Lokaal verwarmen bespaart energie

Het lokaal verwarmen van water levert eigenlijk als u erover nadenkt vrij vanzelfsprekend een energiebesparing op in uw huis. De keukenkraan is vaak ver gepositioneerd van de CV ketel en hierdoor duurt het niet alleen lang voordat u over warm water beschikt, u bent er in de regel ook nog eens veel water mee kwijt en de nodige energie voor het opstarten van uw CV. 

Dat kan efficiënter! Met een combi boiler beschikt u namelijk niet alleen over kokend water uit uw kraan, er komt ook warm water in. Lokaal verwarmt onder uw keukenkastje middels een zeer goed geïsoleerde boiler. Zo bespaart u zowel water als energie met uw nieuwe kokend water kraan installatie. 

Klinkt logisch toch? En dat is het ook. 

 

Welke merken zijn er? 

Er zijn inmiddels veel merken te vinden in Nederland. We hebben een keuze gemaakt van merken die we voeren, en dat is een bewuste keuze geweest. Zo nemen we uitsluitend merken op ons ons assortiment die kwaliteit, garantie en een goede service bieden. 

De merken waar wij fan van zijn: 

quooker-goud-homepage

Boiler keuze, hoe dan? 

Het nadeel van veel merken is dat er tot op heden wel enige maar niet volledige eensgezindheid is met betrekking tot de boiler namen en de functies. Quooker trapte af met een drietal benamingen PRO3-VAQ, COMBI & COMBI+ welke voorheen nog weer andere benamingen hadden. 

We nemen u graag mee in de boiler keuzes die u moet maken. In principe zijn er drie makkelijke vragen: 

  1. Wilt u alleen kokend water of ook warm water?
  2. Indien ook warm water, heeft u een bestaande warm water leiding die u wilt gebruiken? 
  3. Wilt u ook gekoeld/bruisend water? 

 

Ik wil alleen Kokend Water, verder niets.

U komt dan uit bij de boilers die wat compacter van formaat zijn. Deze leveren alleen kokend water en worden vaak aangeduid als “Solo”, “Single” of bij Quooker “PRO3-VAQ” (don’t ask us why).

Hotspot Titanium: Single Boiler
Quooker: PRO3-VAQ
Franke: Solo S
Selsiuz: Titanium Single Boiler
Grohe Red: Duo Compact

Met deze boilers tapt u uitsluitend kokend water uit de kraan. Warm water dient dus uit uw eigen CV leiding te komen op uw tappunt. 

PRO3-quooker-reservoir

Ik zoek een combinatie van kokend- en warm water

Boilers die voorzien in zowel kokend- als warmwater worden vaak aangeduid als “Combi” boiler. Hierin zit bij een aantal merken onderscheid tussen. In de regel zijn alle boilers hetzelfde behalve dat ze wel of niet met een mengventiel worden geleverd. Dit mengventiel sluit u aan op uw bestaande warm water leiding. Heeft u alleen een koud waterleiding? Dan heeft u het mengventiel niet nodig.

Heerlijk gekoeld water

Het  moeilijkste gedeelte zit er alweer op. Nu alleen nog de vraag of u naast kokend water en wellicht warm water ook gekoeld water uit uw kraan wilt tappen. De boiler keuze die u hierboven heeft gemaakt is namelijk te combineren met een tweede reservoir welke zorgt voor heerlijk gekoeld en bruisend water. 

Met bruisend water maakt u in een oogwenk zelf lekkere frisdrank van bijvoorbeeld natuurlijke ingrediënten. Met een alsmaar heter wordende zomer kiezen steeds meer mensen voor het gemak van heerlijk gekoeld water uit de kraan. 

Indien u dus gekoeld water erbij wilt let er dan bij uw merkkeuze op dat de benamingen van hierboven in de titel zitten. 

koude-drankjes-quooker-cube
selsiuz-homepage

De keuze van de kraan

Gefeliciteerd met het bereiken van dit gedeelte van deze longread. U heeft namelijk de meest ingewikkelde materie al gehad (de keuze voor een boiler). Nu komt de keuze van de kraan welke vrij eenvoudig is: Kleur, Vorm & Flexibel ja/nee.

Zo zijn er bij ieder merk ronde modellen (Quooker Susion Round, Selsiuz Round etc.) en haakse / vierkante modellen. En een aantal merken hebben een kraan met een flexibele uittrekslang (de meest bekende is de Quooker Flex). 

Een ware keukentrend is daarnaast de zwarte kranen, deze zijn voorzien van een stijlvolle coating. 

 

Hebben we u geholpen?

Wij verzorgen graag met ons team uw nieuwe Kokend Water Kraan. Plaats uw bestelling in onze webshop of neem contact op met onze adviseurs (Frans & Tobias) voor de beste keuze voor uw keukensituatie.
Gratis verzending in NL & BE

Alle bestellingen

Niet goed? Geld terug!

Gratis retour indien nodig

Garantie service

Wij nemen het werk uit handen

100% Beveiligde winkel

Betaal veilig online